laupäev, 9. aprill 2011

216. Karneval 2 (Maastricht)



Ülal - Eeva tõmbab tähelepanu
Maastricht, Holland, 6. märts 2011



Pidid Eindhovenist
ja
lubat' Maastrichti reportaaž.

Maastrichti teavad eestlased tõenäoliselt samanimeliste kriteeriumide järgi, mida eurotsooni saamiseks täitma peab. Lisaks sellele on tegemist teatud andmete järgi vanima linnaga Hollandis, tänaseni on säilinud hurmav vanalinn ning seetõttu peetakse teda ka maa üheks ilusamaks linnaks.

Vürstiriikidest tänapäevaste riigipiiride kujunemise segaste protsesside tagajärjel asub Maastricht imelikul maakitsusel nimega Limburg, ühel pool Belgia (Flandria) ja teisel Saksamaa (vt kaarti, sääl all paremas nurgas). Samuti tunneb selle maanurga ära selle järgi, et üha tihedamalt jäävad ette paarist meetrist kõrgemad künkad ja hakkab tekkima mõistmine, miks jalgrattal käigud peaksid olema.
Ühtlasi on minu jaoks jätkuvalt müstika, miks praktiliselt hollandi keelt rääkivad flaamid (siin punased) end belglasteks peavad ja valloonidega koos ning nende vastu oma riiki üritavad ajada (minu pinnapealsete teadmiste kohaselt on neil parlamendis pikemat aega rahvusgruppidevaheline patiseis käärinud). "Veri paksem kui vesi" flaamide ja hollandlaste puhul millegipärast ei kehti.

***

Eindhoveniga võrreldes oli karneval mõnevõrra värvikam ja üldmuljet andsid vähem saksalikud dekoratsioonid. Jalutasime üldise paraadiga kaasa, mina Eevana, ülejäänud veidi normaalsemates kostüümides.

Kohaliku rahvaga saab lähemalt tutvuda siin (ettevaatust, hiiglaslik pilt):

Sildid:

1 Comments:

Blogger jaan klyszejko said...

Tänan hr Pauli huvitava fotokroonika eest ( + tekstid samuti!) Hiidfotot sillast võib päris kaua vaadata, et tutvuda Maastrichti seltskonnaga. Jõudu! Ysch

10 aprill, 2011 23:47  

Postita kommentaar

<< Home