laupäev, 2. aprill 2011

215. Karneval





Eindhoven, Holland, 5. märts 2011

Katoliikliku alana tähistab Lõuna-Holland märtsi alguses karnevali, lühidalt on terve maakond 6 päeva järjest ogar, koolis on vaheaeg, töölt võetakse puhkus ja pensionäridel on niisama aktiivselt sisustatud aeg. Tehakse kõike seda, mis harilikult jääb tegemata. Keskealistele euroopalikult lakutud pereisadele tähendab see võimalust roosa karukostüüm selga tõmmata, räägitakse lugusid, et enamik abielusilahutusi saab alguse karnevalidest.

Karnevali pärisosaks on paraad, mis tähendab aasta jooksul tehtud aju- ja käsitöö viljade veeremist ajuvaba muusika ning jõu-ilunumbrite saatel läbi linna mitme tunni kestel. Kaunimaid vilju pärjatakse auhindadega - minu jaoks on veel müstika, kuidas säändset asja valida saab, aga ega salapära halba ka tee.

Nagu mainit' on terve linn ogar, kõik - alates lastest kuni hallipäiste memmede-taatideni - löövad kaasa ning keerutavad üsna rõveda germaanitränni-tehno-vms järgi puusa. Võrreldes eesti elusügisesse jõudnute protestantliku tagasihoidlikkusega on igati värskendav :)

Kui keegi mu värisevat kätt ja jubedat koduvideot kannatab, siis keevitasin paraadiosast miskit kokku:


... aga see ei ole veel kõik, sest käisime ka Maastrichtis, jääge meie kanalile.

Sildid:

2 Comments:

Anonymous Kaine mõistatus said...

Päris kuldne üritus tundub!

Olen juba teie kanalil 10 minti olnud ja ootand Maastrichti.. kaua veel

04 aprill, 2011 20:11  
Blogger paul said...

Aitäh, et vastu pidasid, nüüd on olemas!

09 aprill, 2011 23:16  

Postita kommentaar

<< Home