pühapäev, 27. veebruar 2011

212. 2011: A Space Odyssey



Eindhoven, Holland, 24. veebruar 2011

Päevaküsimus:
Ülemisel pildil särab neoonsinine Philipsi valgusreklaam. Selle Eindhoveni mootoriks ja alustalaks olnud ning ka praegu oleva firma asutasid vennad Anton ja Gerard Philips. Nende Londonis surnud emapoolne nõbu kirjutas ühe 20. sajandil miljoneid inimesi mõjutanud raamatu. Kes oli see mees?

Vihje: raamat ei olnud "Rikas isa, vaene isa".

Sildid:

4 Comments:

Blogger jaan klyszejko said...

Vastus Päevaküsimusele: see võiks olla Karl Marx, kelle põhiline kirjandus- ja teoreetiline tegevus jaotus ka 19. sajandisse. Vendade Philipsite emapoolsetest sugulastest tean esialgu vaid Karl Marxi.

27 veebruar, 2011 23:12  
Blogger jaan klyszejko said...

See Londoni sugulane oli seega kapitalistide siseringi tegelane. Kuna temal puudusid võimed ettevõtlust edendada, valis ta süsteemi õõnestamise tee. Areng oli kiire ja tema esimese tööstusrevolutsiooni aegne teooria ei pidanud enam paika teises tööstusrevolutsioonis, rääkimata kolmandast või siis juba infoühiskonnast. Tema teooriat on vahelduva eduga kasutanud populistlike vasakäärmuslike liikumiste bürokraatia.

27 veebruar, 2011 23:35  
Blogger Anni said...

Mäkil on linnavalitsuses sõpru, et nii hiiglaslikke reklaame üles pandud on? Ilma nendeta oleks palju rahulikum.

28 veebruar, 2011 10:48  
Blogger paul said...

Isa saab punkti.

Ja huvitav on see, et toosama Philipsi logo on nüüd muinsuskaitse all, kuigi firma on hoonest (üks Hollandi vanemaid raudbetoonhooneid, muide, ilus varajane modernism) juba ammu läinud. Tasuta reklaam - mis viga :)

01 märts, 2011 20:42  

Postita kommentaar

<< Home