pühapäev, 13. veebruar 2011

206. Nädalavahetus Hollandi stiilis


Eindhoven, Holland, 13. veebruar 2011

Käisime kohalike kombel nädalavahetust nautimas. Ei, mitte šoppamas (meenutan: nädala sees pannakse kõik võimalikult vara kinni), vaid tegime ratastega tiiru roheluses. Jah, meil on siin seda viimast ka, sest keegi leiutas igihaljad taimed ja need on üsna levinud. Mainin ka, et päeval on +10 kraadi, paistab päike (vähemalt mõned minutid), linnud röögivad ning õitsevad esimesed lilled.
Tegelikult valetasin, käisime šoppamas küll, aga tegime seda turul. Turg toimub tavaliselt laupäeviti ja on paras üldrahvalik (ja rahvusvaheline) sündmus. Kui viitsin pilti teha, siis tollest nähtusest tuleb ehk kunagi pikemat juttu.

Valik "uudiseid":
  • Kodu praktiliselt sisustatud - olemas diivanvoodi ja laud, (transporditeenuseid osutas lätlane Filips, rahastas Euroopa Liidu Sotsiaalfond)!
    AAAAAA! OOOOOO! Müstiline üllatus - IKEAs on igal argipäeval ostuõhtu (avatud kuni 21ni)! Saime omale muuhulgas roppodavad padjad (1.5€) - tekid (2.6€). Soodsast tehingust ja arengumaade tööjõu vereimejalikust ekspluateerimisest tekkis kohe hea soe tunne. Iroonia aga algab nüüd: kodus kaupa lähemalt uurides avastasin tekilt kirja "Made in Estonia", mis seal's ikka tervitame Wendre töökat kollektiivi :) (Padjad olid Poolast)

  • 14 EAP-ne arhitektuuriprojekt andis rusikalöögi vastu nägu - öö vastu reedet kulus projekteerides, maketti meisterdades (aitäh, Eleriin) ja presentatsiooni tehes - aga sai tehtud. Järgmine kord olen targem, luban. Muidu on põnev, äärmiselt intensiivne ja tundub, et niimoodi sügavasse vette hüpates sellevõrra õpetlik kah.

  • Akustikaõppejõust on kasutu küsida hollandi keeles, kas võib loengu pidada hollandi keeles või on ruumis keegi, kes seda ei oska - ma tõesti ei saa küsimusest aru. Pole viga, mina viha ei pea :) Lisaks tuli välja, et nad on vähemalt sel alal maailmatasemel.

  • Minu kohalik telefoninumber: (+31)617654734
    Eleriini oma: (+31) 653273220


Ja lõpuks ülesanne ka, kui junne juba lugema pidi (õnneks Eindhovenis on natuke maapinda ka sillutamata ja erinevalt Amsterdamist on kassidel-koertel-kukkedel-kanadel kuhugi vähemkäidavasse kohta oma väljaheiteid poetada), siis jäneseaasta puhul loeme jäneseid. Vares arvesse ei lähe, aga põõsataguste pikk-kõrvade hulka tahan teada. Neid pole seal mitte vähe.

Sildid:

1 Comments:

Anonymous jaan klyszejko said...

Jänesed tormavad Lendavale Taldrikule murumunad suus!

14 veebruar, 2011 01:02  

Postita kommentaar

<< Home