kolmapäev, 2. veebruar 2011

205.



Eindhoven, Holland, 1. veebruar 2011

Eile kolisime ennast lõplikult ümber (uus aadress: Lodewijk Napoleonlaan 31, klaviatuurinooltega saab liigelda). Mööblit on nullilähedaselt, samas tunneme rõõmu oma kraanikausist ja külmkapist, ühe tooli virutasime ülikooli prügikonteinerist. Homme üritame leida voodi ja laua ja toolid, mis on aga ühtlasi üsna raske, sest valdav enamus ärisid (v.a. Albert Heijni toidupoed ja türklaste kebabirestod) pannakse 17-18 paiku kinni - kui päeval loengutes käia, siis ei saagi aru, kas hollandlased peale nädalavahetuste veel millalgi sisseoste teevad või miks need poed üldse muul ajal lahti olemisele ressursse raiskavad.

Kaussides on, muide, üks vorm kohalikust rahvustoidust - "Stamppot boerenkool". Kartulipuder koos juurikate-köögiviljade ja vorstiga, antud juhul miski rohelise kapsalaadse taimega. Millegipärast nad arvavad, et keegi mujal maailmas sellist asja ei söö. Puudu on tangud ja pekitükid ja hapukoor ning saaks väga koduse meki.

Järjekordne mõistatus:
Mida peavad igati eesrindlikud hollandlased silmas energiasäästu all, kui väljas on -6 kraadi ja poodidel on uksed pärani lahti ning radiaatorid on katsumiseks liiga kuumad?

Sildid:

6 Comments:

Anonymous Anni said...

Ojaaa, selle energiasäästu üle oleme me siin ka mõelnud. Või noh - türklased nagunii energiasäästu mõistet ei tunne, aga jätkuvalt paneb imestama, et kas neil rahast kahju ei hakka. Kõikidel poodidel on tänava poole olev sein õhukesest klaasist + alati on uksed lahti.

04 veebruar, 2011 13:11  
Anonymous paul said...

Kui türklastel vist kütusepuudust pole, Hollandisse peaks see aga jõudma läbi Ida-Euroopa Venemaalt.

04 veebruar, 2011 15:19  
Anonymous jaan klyszejko said...

Pikk kiri läks kaduma! Error! Olen rõõmus teid nähes ka virtuaalis!

05 veebruar, 2011 01:54  
Anonymous jaan klyszejko said...

Hõissa > nii kaunid õhtustajad! Ja mis kulinaarne tipplooming laual! mmm Ja teie maja katuseakent sain ka näha. Küllap saate ka mööblit lisaksSain uue arvuti installitud ja Win7pro + CS4 lendavad nagu kulda. Ilm on meil vesine, plusspoolel. Lumi sulab kiiruga ja juba on näha lumevallide tagant möödujate peanuppe. Autod veel ei paista! jklysz

05 veebruar, 2011 17:05  
Anonymous Helene said...

...ja Paul, mis ajast sa nii.. ee.. täiskasvanulik välja näed? Kas asi on ainult soengus?

07 veebruar, 2011 22:59  
Anonymous paul said...

Poseeritud pilt, mis teha.

10 veebruar, 2011 01:43  

Postita kommentaar

<< Home