kolmapäev, 19. detsember 2007

75. Kepp ja porno ehk elu nagu Mehhiko seebis


Ülemiste, Tallinn, 10. detsember 2007


Üks kahtlase väärtusega lugu maailmale lugemiseks:

Epiloog
Aeg: 21-23.20 16. detsember 2007
Koht: Tartu-Tallinn liinibuss

Kui Paul Eleriiniga bussijaama jõudis oli buss juba peaaegu täis, tavaliselt ei ole. Leidsin omale tagumistesse soppidesse istekoha ja paari esimese hetkega oli selge, et siin läeb veel jamaks: minust üle vahekäigu üks pink tagasi karjus mingi tsikk mobiili oma eluolulisi pajatusi, mida tervel bussil kahtlemata kuulda oli vaja.
Minu ees rüüpasid venelased rahulikult konjakit ja kokat ja rääkisid juttu.

Osa 1
Buss hakkab sõitma, ca 2. kurvi juures läheb karjuva tsiki ees (ehk minu kõrvalpingis) istuva kuti korgita mahlapudel ümmer, 1.5 l jooki voolab põrandale, kutt ei tee väljagi, karjuv tsikk karjub "T**a, sa oled lihtsalt haige mees, vaata mis sa teed!". Kutt korjab pudeli ükskõikselt põrandalt ja valab puuduva vedeliku asemele viina.

Mõtlen: "Jackpot!", surun klapid pähe ja panen silma kinni.

Minu ees rüüpavad venelased rahulikult konjakit ja kokat ja räägivad juttu.

Osa 2
Ca Maaülikooli juures kiikan vasakule, karjuv tsikk on magama jäänud, kõrvalpingi kutt ja tema kõrval istuv tsikk lakuvad teineteist.

Minu ees rüüpavad venelased rahulikult konjakit ja kokat ja räägivad juttu.

Osa 3
Mingil hetkel ärkan ja vaatan jälle vasakule: tsiki jalg võngub vahekäigus harmooniliselt ca poolemeetrise amplituudiga u 1.5m kõrgusel. Kuskil on ülejäänud käed ja jalad ka.

Minu ees rüüpavad venelased rahulikult konjakit ja kokat ja räägivad juttu.

Osa 4
Mingi kisa ajab üles, kiikan vasakule, tsikk ja kutt enam ei kabista, karjuv tsikk on taas keelepaelad avanud ning röögib - seekord juba tsiki peale, too nutab.
"Saad aru, vä? Oleksid sa seda ükskõik kellegi teisega teinud, oleks mul jumala pohh olnud, aga kui MINU VEND kuidaGIGIGI mängus on, siis ma kaitsen teda, saad aru väää?!" jnejne.
Tuleb välja, et jalakõigutajatsikk on karjuva tsiki "kinni istuva" venna pruut. Aga kutt mu kõrvalpingis tema vend kohe kuidagi(gigigigi) ei ole. Teine tsikk nutab ikka, kutt vahib tühja näoga ja joob viina.

Kuskilt viimasest pingireast hüüab keegi eriti malbelt: "Kas keegi nutab? Ma olen sotsiaaltöötaja! Tule, ma teen sulle pai!" Ja karjuvale tsikile "Kurat, ära karju siin!", kõrvalpingikutt sõimab vastu ja tema ka. Üleüldine kisma.

Eleriin helistab, irvitan ja edastan päevakommentaari. Tund-poolteist on veel sõita, viimaste arengutega olen raskelt rahul :)

Minu ees rüüpavad venelased rahulikult konjakit ja kokat ja räägivad juttu.

Osa 5 kuni õnneliku lõpuni
Tšikid istuvad kokku ja lepivad lõppkokkuvõttes ära, neil on nüüd ühine saladus, kõrvalpingikuti juurde sigineb miski meremees, räägib, et tal järgmisel päeval käigukatsetused ja kõrvalpingikutt räägib, et lõpetas mingis x-ülikoolis majanduse ja nüüd õpib müügivärki. Kõva. Kutt uinub hellalt akna vastu liibudes, meremees räägib kõigile käigukatsetustest ning kiruvad tsikkidega, et pealejook maas lainetab.

Minu ees rüüpavad venelased rahulikult konjaki poolepeale ja korgivad kinni. Kaome kõik uniste nägudega tuulisesse Tallinna öhe.

7 Comments:

Anonymous mardu said...

Karm värk...

20 detsember, 2007 02:47  
Anonymous sirgi said...

päris lõbus... :D peale seda kui lihtsa elu triin ja sille minuga samas bussis olid ja mu tooli seljatuge nügisid sõidan ma rongiga:P st ma niikuinii sõidan rongiga enamasti.

20 detsember, 2007 13:56  
Anonymous paul said...

@ märt:
mnjaa, sõidad üksi, trt-tln ots, võtad hääletajad peale, teevad sama, mida teed? :P
okei, sul on lihtsam - oma tuba, oma luba jms.

@ sirgi:
siis oli sul ikka tõsiselt jube elamus :)

20 detsember, 2007 21:19  
Anonymous mardu said...

Ma sõidan bussiga ka, aga ma magan seal enamasti.

22 detsember, 2007 13:44  
Anonymous Tauno said...

ja minu arust on just buss selle vahe sõitmiseks igavam kui rong või hääletamine... JUST NIMELT sellepärast, et seal on iga sõit ühesugune. Sul vedas.

26 detsember, 2007 01:17  
Anonymous voloodja said...

ma tunnen kaasa nendele inimestele, kes peavad terve bussi/rongisõidu üleval olema

07 jaanuar, 2008 11:50  
Anonymous muhv said...

kirjandusliku stiili eest positiivne

erilised lemmikud on selles novellis kaks pateetilist venelast eespingis

07 jaanuar, 2008 14:44  

Postita kommentaar

<< Home